Wednesday, December 10, 2014

wishful wednesday 35 : cross creek(s)

Cross Greek CookeryCross Creek
pictures are taken from here and here


jumat 5/12 (12:06 pm)

beberapa hari belakangan gua iseng2 browsing di periplus, bookdepo, open trolley dan books & beyond buat mencari2 buku2 yang menarik hati sekaligus membandingkan harga karena terkadang selisih harga antara satu online shop dengan yang lainnya itu lumayan bangets boo :p and hari ini gua menemukan dua buku yang menarik hasil search dengan keyword "the yearling", buku yang lumayan berkesan pas gua baca :D

and gua menemukan 2 buku lain yang ditulis oleh pengarang "the yearling".

Cross Creek 
 Originally published in 1942, "Cross Creek" has become a classic in modern American literature. For the millions of readers raised on "The Yearling, " here is the story of Marjorie Kinnan Rawlings's experiences in the remote Florida hamlet of Cross Creek, where she lived for thirteen years. From the daily labors of managing a seventy-two-acre orange grove to bouts with runaway pigs and a succession of unruly farmhands, Rawlings describes her life at the Creek with humor and spirit. Her tireless determination to overcome the challenges of her adopted home in the Florida backcountry, her deep-rooted love of the earth, and her genius for character and description result in a most delightful and heartwarming memoir.


Cross Greek Cookery

 "The Classic Book on Southern Cooking" First published in 1942, "Cross Creek Cookery" was compiled by Pulitzer Prize-winning author Marjorie Kinnan Rawlings at the request of readers who wanted to recreate the luscious meals described in "Cross Creek" -- her famous memoir of life in a Florida hamlet. Lovers of old-fashioned, down-home cooking will treasure the recipes for Grits, Hush-Puppies, Florida Fried Fish, Orange Fluff, and Utterly Deadly Southern Pecan Pie. For more adventuresome palates, there are such unusual dishes as Minorcan Gopher Stew, Coot Surprise, Alligator-Tail Steak, Mayhaw Jelly, and Chef Huston's Cream of Peanut Soup. Spiced with delightful anecdotes and lore, "Cross Creek Cookery" guides the reader through the rich culinary heritage of the deep tidal South with a loving regard for the rituals of cooking and eating. Anyone who longs for food -- and writing -- that warms the heart will find ample portions of both in this classic cookbook.


duhhh.. cover buku2nya itu lho yang paling bikin mupeng, plus penasaran juga sih kalau baca buku di atas itu bakal suka juga ga seperti rasa suka pas baca "the yearling" :D

that's my wish for today.. bagaimana dengan kalian?


Yuk ikutan Wishful Wednesday lagi :)
  • Silakan follow blog Books To Share – atau tambahkan di blogroll/link blogmu =)
  • Buat posting mengenai buku-buku (boleh lebih dari 1) atau segala hal yang berhubungan dengan kebutuhan bookish kalian, yang jadi inceran kalian minggu ini, mulai dari yang bakal segera dibeli, sampai yang paling mustahil dan hanya sebatas mimpi. Oya, sertakan juga alasan kenapa buku/benda itu masuk dalam wishlist kalian ya!
  • Tinggalkan link postingan Wishful Wednesday kalian di Mr. Linky (klik saja tombol Mr. Linky di bagian bawah post). Kalau mau, silakan tambahkan button Wishful Wednesday di posting kalian.
  • Mari saling berkunjung ke sesama blogger yang sudah ikut share wishlistnya di hari Rabu =)

jumat 5/12 (12:20 pm)

6 comments:

  1. lucu covernya... semoga terkabul ya Ndah... ;-)

    jadi pengen baca juga, walaupun masih blum sempet baca The Yearling... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. makasiih, Viaa ;) ayo disempatkan baca "the yearling"-nya ^o^

      Delete
  2. ahhh kok menarik yaa... terutama yang cookery XD gw belum baca yearling nih, bagus ya ndah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus, Trid, gua sih sukaa :)) ayoo ambil "the yearling" dari timbunan dan mulai baca :D

      Delete
  3. covernya emang bikin mupeng :))

    ReplyDelete

~.thank you for coming.~